måndag 4 mars 2013

Stamningsbarn

Ni som har undgått det så har jag en son som stammar sedan snart 4 år tillbaka.

Vi är hemkomna efter en helt underbar helg i Göteborg. Det var ett stamningsläger för barn mellan 7-13 år. Det var första gången som jag och Rasmus var med på ett läger men jag säger bara...vi kommer att åka på fler.

Så många underbara människor som gör det frivilligt + alla logopeder som var med och gjorde detta för våra barn. Rasmus visste inte riktigt hur han skulle hantera allt- Han sprang runt och var lite överallt och hade svårt att sitta still. Rasmus visste nog inte riktigt hur han skulle vara första dagen men sedan vände det på honom. Han var nog chockad att han inte var ensam om att stammar. Och att det var vuxna som stammade också var nog ännu lite mer chockerande.

Här fick han vara som andra! Ingen som tyckte att det var konstigt att man stammade. Här var han accepterad.

Detta var ett läger som hade barnen i centrum :-) Barnen åkte till Universeum, lekte, tittade på film mm. På lördag kvällen kom en hemlig gäst som faktiskt var Mikael Jackson!!!!

Vi vuxna hade info tillsammans med två logopeder. Alla föräldrarna hade olika erfarenheter, synpunkter och väldigt goda råd- Vi fick info om hur skolan ska kunna hjälpa våra barn till en bättre miljö och kunskap. Vi pratade om olika behandlingar och hjälpmedel. Alla som tycker att Iphone inte är en bra mobil säger jag istället....vilket hjälpmedel den mobilen är. Ska nämligen ladda ner ett program som kan hjälpa Rasmus att tala lugnare. Kallas för Small Talk, fantastiskt! Rasmus fick prova på en Small Talk och han fick ett positivt intryck direkt av den och det är ju jätte viktigt!

Som sagt så är det många tankar och ideé man har i huvudet så jag ta lite åt gången.
Fundera nämligen på att starta en blogg enbart för att skriva om stamning, vad säger ni?

En sak till er alla som läser detta

ATT ACCEPTERA STAMNING OCH PRATA OM DEN KAN HJÄLPA ALLA SOM STAMMAR.
VÄNTA OCH HA TÅLAMOD NÄR NI LYSSNA PÅ EN SOM STAMMAR.

Kram Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar